torstai 9. lokakuuta 2014

Treenaamisen makua!

Kuluneen parin viikon aikana on päästy takaisin treenaamisen makuun, omien mussukoiden kanssa treenailu on kyllä niin mukavaa. Agilityn lisäksi on kasvatettu treenirepertuaaria Hilpin osalta myös tokossa, sillä aloitettiin tokokurssi Koirakoutsilla. Hilpi olikin oikea murunen ekoissa tokotreeneissä. Vaikka vieras halli ja samaan aikaan treenaavat muut koirakot aiheuttivat alussa pientä puhinaa, niin lopputunnista Hilpi kykeni jo makoilemaan niinä aikoina, kun ei tehty mitään. Ja silloin kun neiti on hommissa, niin kaikki häiriöt häviävät ympäriltä täysin.

Hilpi oppi ekalla kurssikerralla kosketusalustan, joka siirrettiin myös hypylle. Hyppy olikin, yllätys, Hilpistä niin kiva juttu, että sinne varastamista sai toppuutella. Lisäksi treenailtiin perusasentoa ja hienosti kontakti säilyi vaikka kouluttaja teki häiriötä ympärillä. Seuraamista tsekattiin myös sen verran, että todettiin ohjaajalla olevan aika paljon harjoiteltavaa tässä asiassa :) Loppuun tehtiin Hilpin elämän eka tokon paikkamakuu ja vielä näinkin isossa häiriössä. Mutta siellä se vain pysyi rivissä, vaikka itse liikuskelin paikasta toiseen ja kävin välillä palkkaamassa, vieruskaveri liikehti ja sitä käytiin jatkuvasti palkkaamassa ja uusimassa käskyä ja viereisellä kentällä tapahtui kaikenlaista.

Toisella treenikerralla häiriötä kasvatettiin paikkamakuussa niinkin paljon, että kouluttaja meni makaamaan sen viereen, taputtelemaan lattiaa, kutsumaan sitä nimeltä ja houkuttelemaan  namilla. Pari kertaa se tähän lankaan meni, mutta hoksasi kyllä aika pian jutun juuren. Tällä viikolla aloiteltiin myös noutoa (läksyksi nostoharjoituksia eri esineillä) ja treenailtiin takapäätä. Toko sopii kyllä tällä hetkellä Hilpille juuri siinä mielessä, että päästään treenaamaan tuota vireen hallintaa ja Hilpi pääsee tekemään erilaisia viretiloja vaativia tehtäviä. Ja täytyy kyllä sanoa, että melko hienosti se pystyy tilanteen mukaan itse olotilaansa säätelemään työskennellessään. Tarvittaessa kiihdytään nollasta sataan ja tarjotaan vaikka mitä temppuja mutta toisaalta kyetään myös pitämään maltti, jos tehtävä sitä vaatii. Sellainen yli-innokas tättähäärähän se perustekemiseltään on, mutta mielummin pidetään tuo ilme kun tehdään tokoilusta liian vakavaa.

Agilityssa on otettu koppi viime kisoista ja treenattu nyt putkiin takaaleikkauksia, rimojen pitoa huonoilla ohjauksilla, hypyn tarjoamista ja keppejä ja kontakteja. Näin vihdoin videolta viime kisat ja eipä se meno jälkeenpäin niin toivottomalta näyttänyt, kuin miltä se kisapaikalla tuntui. Oikeastaan radoilla oli paljon hyviäkin kohtia, tein jopa elämäni onnistuneimman kisavalssin :) Eläintenpäivän kunniaksi käytiin muutto tohinan keskellä hallilla, ja näistä treeneistä koostiin videonkin pitkästä aikaa. Videointi silloin tällöin on kyllä enemmän kuin tarpeen, että pystyy havahtumaan toistojen määrään (helposti tulee huomaamatta tehtyä ihan liikaa, pöh) ja onpa tuo omille virheillekin aika armoton :)Sellalla on ollut pientä virtsankarkailuongelmaa, joten viime lauantaina vierailtiin myös eläinklinikka Oivassa Pirkkalassa. Ja tuon vierailun jälkeen on kyllä selvää, missä asioimme jatkossakin tarpeen vaatiessa. Vaikka Sella perinteisesti on kovin ennakkoluuloinen kaikkia tutkimuksia kohtaan, niin Oivaan se varmasti menee jopa ihan mielellään jatkossakin, niin perusteellisesti siitä pidettiin siellä huolta.  Vaivan syytä vielä selvitellään, mutta onneksi syytä suureen huoleen ei ole. 

Lauantaina asetuttiin myös uuteen kotiin. Alkuviikosta täällä vielä tepsutteli muuttolaatikoiden keskellä hieman hämmentyneitä otuksia, jotka seurasivat joka paikkaan perässä. Nyt alkaa jo rentoutumista olevan havaittavissa, kun ei ihan aina tarvitse samaan huoneeseen änkeä, vaikka huomionkipeyttä onkin enemmän kuin tavallisesti. Ulkona olo on jo kotoisaa, oma pikkupiha on vallattu ja Sella on ehtinyt jo naapurinkin puolelle vierailulle aitausprojektia vauhdittaakseen. Lenkkimetsiä otetaan myös pikkuhiljaa haltuun, hihnoja ei ole paljon tällä viikolla tarvinnut käyttää - kuinka ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti