keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tytöt treenailemassa

Että voi olla treenaminen kyllä hauskaa myös omalla porukalla! Maijun ja Jennyn kanssa pidettiin omatoimitreenit sunnuntaina ja ruskettumisen lisäksi tavoitteena oli päästä kertailemaan Hilpin kanssa kotiläksyjä ja nauttia ohjausharjoituksista supertaitavan Gabbyn kanssa. Sella joutui jäämään kotiin, kun aamulenkillä tassu vähän vaivasi, nyt se on onneksi ollut oireeton. Saatiin myös kivoja treenikuvia, joista sainkin idean koota vähän nyt sitä, mitä Hilpin kanssa on tähän mennessä tehty ja mitä kaikkea harjoitellaan.  Mutta ensin muutama kuva treenikaveruksista:

Gabbyn kanssa on kivaa!

Super-Lily kiitää.

Tilda vauhdissa
Hilpin kanssa kaikki on aloitettu siitä, että leikitään, leikitään ja leikitään. Ja hyvä näin, palkkaus, kuljetus ja vireen hallinta on toistaiseksi niin helppoa.Toinen asia on kontakti. Luoksetulot ovat edelleen puolivuotiaana aika pomminvarmoja ja Hilpi todella mieluummin puuhastelee mamin kanssa kuin keskittyy ympäristöön. Yhdessä tekeminen on niin kivaa!Putki on Hilpistä toistaiseksi paras agijuttu ja ne suoritetaan kyllä vauhdilla. Ollaan jo tehty pimeitä putkikulmia, mutkaputkella ne toimii jo tosi hyvin ja se kääntyykin kivasti niiltä taaksepäin. Suoran putken hahmottaminen on vielä haastavampaa, niissä täytyy muistaa antaa vastaisella kädellä vetoapua. Seuraavaksi treenaillaan putkijarrua.


                             


Mä tuun lentäen!
Ohjauskuvioista ollaan nyt treenailtu pakkovalssia, sylkkäriä, poispäinkäännöstä, takaakiertoa sekä niistoa ja maanantaina viikkotreeneissä otettiin uutena alkeisharjoituksia niin ihmisnuolesta kuin takaaleikkauksistakin. Ohjaajan agisanavarasto on ainakin karttunut ihan huimasti, toivottavasti ohjaustaidotkin vähän siinä samassa :) Meidän pentukurssi ei siis todellakaan ole lähtenyt vaatimattomasti liikkeelle...Toisaalta kaikki ohjauskuvioharjoitukset tarjoavat pennulle hurjasti palkan saannin mahdollisuuksia ja touhu pysyy superkivana, kun tehdään aina se 2-3 toistoa / harjoitus. Näitä juttuja harjoitellessa esteitä ei tarvita kuin se muutama ja voidaan rakentaa turvallisesti pohjaa tulevalle. Ja hitsit, miten nopeasti tuo pentu oppii! Ohjausten harjoittelun tueksi on tehty hypyn tarjoamista ja niissä minun ei onneksi tarvitse enää olla kyykyssä, vaikka toistaiseksi vielä aika lähellä siivekettä saa seisoskella. Hilpi tulee hyvin kyllä ohjauksiin, nami siis maistuu myös onneksi. Neiti söi pantansa rikki maanantain treeneissä autossa odotellessaan, mutta hyvitykseksi tästä se oli oppinut odottamaan paikallaan! Huomattavasti helpompaa treenata näitä ohjausjuttuja, kun ei tarvita pannasta pitelijää.
Takaakierrossa seuraavaksi harjoitellaan irtoamista, kotiläksynä kahdesta metristä lähettäminen.
 
Niistoharjoittelua

Välillä pitäisi muistaa katsoa, mistä se koira oikein löytyy :)
Touhuamisen lisäksi on harjoiteltu myös rauhoittumista. Ja hyvältä näyttää myös tällä saralla: tällä hetkellä Hilpi odottaa agivuoroaan parkissa kevythäkissään makoillen.

Vauva-agility on niin hurjan hauskaa meistä molemmista, mutta ollaan me vähän tokojuttujakin harjoiteltu. Toistaiseksi perusasentoharjoittelu on vielä suoran asennon hakemista helpoista kulmista. Maahanmenossa on päästy vihdoin eroon avuista, joten nyt treenataan kestoa liikepelin avulla. Eteentuloja on myös vähän harjoiteltu, tuo ei onneksi niistä paineistu. Hilpi on sellainen asennetyyppi, ettei se turhia epäröi missään. Sohvaperunaksi ei tästä virtapiiristä kyllä olisi millään, työskentely mamin kanssa on siitä niin hauskaa.

Kaiken yhteisen touhuilun ohessa Hilpi myös pentuilee ihan täysillä. Seuraava näky odotti tässä taannoin kotiin tullessa:
Kanerva saanut kyytiä.
Pentu on myös oppinut hyppäämän yksin ollessaan makuuhuoneen portin yli, joten enää mikään paikka kotona ei ole turvassa, apua! Älyleluostoksille on taas suunnattava kipin kapin.

On meillä vaan aikamoinen tiimi täällä. Jotta Sellakin saisi osuutensa tästä päivityksestä, niin kerrottakoon, että neiti taisi luulla päässeensä tänään taivaaseen. Lenkkipolun varrelle osui nimittäin frisbeegolfrata. Lentävät  lautaset saivat koiran ihan sekaisin :)

Hyvä minä, hyvä me -  hyvä meidän joukkue!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti