sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hilpin päivä auringossa ja muita kuulumisia

Helteisen sunnuntain kunniaksi lähdettiin Hilpin kanssa kahdestaan viettämään retkipäivää. Ensimmäisenä kohteena oli Match Show Niihamassa.Hilpi pääsi taas harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä koko rahan edestä. Helteestä huolimatta Hilpi jaksoi juosta (välillä turhankin vauhdikkaasti) ja tervehtiä iloisesti eri tuomareita. Hilpi voitti punaiset isot koirat ja valittiin lopulta shown kolmanneksi kauneimmaksi koiraksi. Erityisiä kehuja tuli neidin miellyttävästä käytöksestä ja helposta käsiteltävyydestä. Palkintoja tuli niin paljon, että osa niistä oli luovutettava kanssakilpailijoille, sillä kotimatka oli tarkoitus taittaa paikallisliikenteen ja apostolin kyydin turvin. Kehäkuvat Pirkanmaan Rottweileryhdistys.
Ennen kotiinpaluuta käytiin vähän viilentymässä järvessä. Kova luotto on siihen, että vielä tänä kesänä neiti innostuu uimisesta :)


Varsinainen seikkailu olikin vasta kotimatkalla, joka alkoi bussikyydillä keskustaan. Hilpi ei ole julkisilla matkustanut kuin kertaluontoisesti pikkupentuna, mutta pienen alkujännityksen jälkeen bussimatka sujui kanssamatkustajia ihmetellen ja nameja maistellen.Keskustassa riitti kesäistä vilinää, mikä ei Hilpiä haitannut. Torilla jätskijonossa se odotti tyynen rauhallisesti häntäänsä heilutellen ja sai palkinnoksi puolet emännän jäätelöstä.


Poseerauskuvat jäivät taas ottamatta kuvausassistentin puuttuessa, eikä Hilpi kotiin päästyä olisi ehkä jaksanutkaan enää toimia mallina. 
Kulunut viikko meni koirilla pitkälti makoillessa, kun omistajien aika on mennyt sairastaessa. Ulkoiltu ollaan oman jaksamisen rajoissa. Viime sunnuntaina käytiin äitienpäivälounaalla luontopolulla Orivedellä ja sekös koirista oli hauskaa.
Ryhmärämä valmiina matkaan.
Jostain syystä Wilma halusi kuitenkin matkustaa takapenkillä :)

Muisku siskolle.


Wilma jättää kaverit rannalle ruikuttamaan.

Vähän toisenlaista aktivointia sairastuvalla.
Perjantaina uskaltauduttiin jo treenikentälle vähän kepittelemään. Hilpille saatiin kaksi porttia suoraan, vaikkakin inasen eri tasoon. Suurta ponnistelua pääkopassa tuo näyttää vaativan, mutta eteenpäin mennään, jes! Sella oli ihan liekeissä, se kepitteli hurjaa vauhtia ja teki hienoja kontakteja. Se on muutenkin ollut erihyvällä tuulella koko ajan ja haastanut Hilpiä leikkeihinsä mukaan. Kuvia viikon varrelta tyttöjen riemuista:


Lauantaiksi tervehdyin sen verran, että lähdettiin agiepistelemään tyttöjen kanssa Ylöjärvelle. Hilpin kanssa osallistuttiin mölliluokkaan ja Sella sai yhden kisaluokan rallattelun. Kisatuntuma on kyllä ohjaajalla melkoisen hukassa, tosi vaikea oli löytää itselle hyvää rytmiä Hilpin kanssa ja se ohjausrohkeus jäi puuttumaan. Ekalla radalla kohtalokkaaksi osoittautui liian voimakkaasti tekemäni putkijarru. Hilpi alkoi sitten epäröidä putkeen menoa oikein huolella, mikä näkyi vielä seuraavallakin putkella. Ja itsellä tietysti menee pasmat sekaisin tuollaisesta ja loppurata meni hosumiseksi. Sivuirtoaminen puomilla oli vielä liikaa oikean paikan löytämiseksi, mutta korjattiin paikka vasta tokalla startilla. Tokalla radalla Hilpi kolautti kolmoshyppyä pahan kuuloisesti ja ohjaajalta hukkui tämän seurauksena rata hetkeksi ja olisiko sen seurauksena hyllytetty sitten. Tällä kertaa putkijarrut unohdettiin ja saatiinkin loppupätkä paljon sujuvammaksi. Hyvä mieli siitä, että koira tekee parhaansa, ohjaajalle pitää löytää jostain rauha ja flow :) Eka rata tuli videoiduksi, siitä voi laskea, kuinka monta kieltopyörähdystä pieni nahkacollie ehtii tehdä muutamassa sekunnissa :)Sella odotteli omaa vuoroaan useamman tunnin ja itse rata menikin aikamoiseksi rallatteluksi ja haukkukonsertiksi, nähtiinpä lentokeinukin. Kisa-Sella ei oikein osaa keskittyä, mutta ainakin sillä tuntui olevan hauskaa. Sella tienasi kuitenkin meille kotiinviemiset kolmannella sijallaan, tyylipisteitä ei onneksi agilityssa jaella :)Ensi viikolla nautitaan lisää helteestä ja toivottavasti taas kivoista treeneistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti