sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kuokkavieraissa Takkujen valmennusryhmässä

Tänään koettiin taas pitkästä aikaa agilityn huumaa, kun päästiin Hilpin kanssa tuurailemaan Takkujen valkkuryhmään. Kouluttajana ryhmällä on Mäkelän Marko ja päivän ratana oli sekoitus tulevien sm-tuomareiden Alen Marekovicin ja Mia Laamasen käsialoista.Ihan kaikkia 39 estettä ei Hilpin kanssa ehditty treenata, kas kummaa, mutta saatiin kyllä kivoja pätkiä aikaiseksi ja viimeisenä tehtiin este nro 22.  Ja ennen kaikkea tuli taas lisää uskoa omaan tekemiseen, ilmassa kun on ollut mölli- ja ykkösluokan ratoja tehdessä lievää ahdistusta. Meille sopii tällainen takaperinketjutus, eli voitaisiin vaikka aloittaa kisaaminenkin arvokisaradoilta ;) Ehkä tärkein opetus ohjaajalle oli päivän treenistä se, että katse on pidettävä koko ajan koiran linjassa, ei esteissä. Niin ja se, että jos on aina tähän mennessä ajatellut ehtivänsä tehdä persjätön, niin Hilpin kanssa ei välttämättä kerta kaikkiaan ehdi :) Hilpi oli niin super, kuten aina mukavuusalueellaan tällaisissa tekniikkaväännöissä, kouluttajan sanoin oikea murunen <3 

Aikaisemmin viikolla Sellakin pääsi treenailemaan jotakin Marekovicin agirataa kisanomaisesti viikkotreeneissä, ja tästäkin jäi aikas hyvä mieli. Välillä onnistuin vähän koiraa hukkaamaan, mutta saatiin rata kuitenkin vedettyä läpi vitosella, jos kontaktiuusintaa ei lasketa. Ja se vitonen tuli kepeiltä, mistäs muustakaan, tosin nyt taisi kyllä ohjaaja mokata aloituksen. Vaikka nappisuorituksen aikaansaaminen on Sellan kanssa varsin kiven takana, niin kiva on kuitenkin ollut huomata sen liikkuvan ulkotreeneissä nyt paremmin kuin koskaan aikaisemmin takkuaikana. 

Ja vielä tilannekatsauksena agilitysta sen verran, että Hilpin keppiprojektissa on edetty siihen, että meillä on neljä keppiä suorassa! Hieman epävarmaa pujotteleminen vielä on ja minun liikehäiriö varsinkin on sille vielä vaikeaa, mutta edistystä on tapahtunut. Voi siis olla, että kisakentät päästäänkin korkkaamaan jo tänä vuonna :) 

Helle on hellinyt ja tytöt saivat tällä viikolla myös uuden nahkaystävän, Jujun (Koiruuksien Helmi Nauha). Leikit menivät kyllä ihan yksiin taas suipponokilla, vaikka kuumuus vähän verottikin ja Hilpi juoksi ehkä vain kilometrin normaalin viiden sijasta ;)

Sellalla riitti uintipuuhia, kun mukana oli tomera pallonheittäjä :)

Ihana kesä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti