maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tällaista sitten tällä kertaa

... Sellainen fiilis jäi eilisistä rotumestaruuksista, kun kokeiltiin onneamme kisakentillä kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Lievästi harmittaa, että meidän kisaaminen Sellan kanssa on vuodesta toiseen samanlaista. Samat virheet, sama pelko siitä pysyykö homma lainkaan hanskassa ja samat ongelmat motivoinnissa toistuvat vuodesta toiseen. Pitäisihän se tosin nykyisin muistaa, että jos ei niin tavoitteellisesti treenata niin ei kai sitä voi tavoitteellisesti kisatakaan. Eikä meillä eiliselle mitään muita tavoitteita ollut kuin hauskanpito, mutta nyt jäi kyllä sekin uupumaan, kun ei yhteistä säveltä tahtonut löytyä. Ensimmäinen rata oli kaikessa hitaudessaan ihan siedettävä, vaikka sisälsikin perinteisen keppivirheen ja hirvittävät kontaktit. Ei se ennen sentään ole puomin alastuloa loikkinut, mutta osaa näköjään senkin. Positiivista se, ettei mukana ollut juurikaan haukkukaarroksia, vaan Sellan ajatus pysyi jokseenkin mukana ohjauksessa. Ohjaaja vaan luovutti jo puomin jälkeen. Tuloksena radalta 15 ja jokunen yliaikasekunti. Video radasta.

Toka rata olikin sitten sellainen hanskat tiskiin -rata, en muista koska viimeksi olisi agility ollut niin kamalaa. Jo vuoroa odottaessa huomasin, että koiraa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa tehdä töitä, mutta sinnehän sitä sitten radalle oli paineltava. Sella ei ollut oikein mukana yhdessäkään ohjauksessa ja kyllä piti pinnistellä, etten olisi luovuttanut kesken. Rämmittiin sitten rata läpi muutaman tuumaustauon kera. Kyllä mielessä käväisi jättää nyt tämä leikki tähän ja keskittyä vaan treenihöntsäilyyn, mutta toisaalta en kyllä halua tuollaista rataa jättää viimeiseksi kisaradaksi. On se kyllä kumma kun ei tämä kouluttaja pääse vaan millään käsiksi tuon koiran vireeseen ja motivaatioon, tuurilla se on siis seilattava jatkossakin.
Lohtuna kuitenkin ovat yllä olevat, Saarisen Minnan ottamat, aivan ihanat kisakuvat suloisesta Sellasta. Ensi vuonna toivottavasti päästään Hilpin kanssa rotumestiksissä näyttämään hieman varmempaa collieliitelyä ja oikeasti haastamaan kilpakumppaneita. Rimakorkeuksia lukuunottamatta Hilpi on tänä päivänä kahta päivää ja kuutta keppiä vaille kisavalmis ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti