lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kootut vitoset ja kevätkarkelointia

Sijoitusvitoset jos mitkä ovat meidän alaa agikisoissa! Tänään saatiin taas tilillemme sellainen Janakkalan kisoista. Onneksi ruusukkeen sai vaihdettua pullaan, jäi vähän parempi mieli :)

Päivän kisojen plussia olivat mukavat Räsäsen Minnan radat. Myös rimat pysyivät ylhäällä kaikki, vaikka sekaan uskalsin änkeä ajoitukseltaan epätäydellisen valssin ja vastakäännöksen. Vaikka ensimmäisellä radalla kepeillä yhtäkkinen sivuirtoaminen oli Hilpille liikaa, niin sen sijaan toisella radalla se kesti takaaleikkauksen niillä kai ensimmäistä kertaa kisatilanteessa. Ensimmäistä kertaa Hilpin agiliidoissa tuli vastaan seinän suuntaan loppuva puomi, mitä en lainkaan osannut huomioida rataantutustumisessa. Se olikin yllättävän hankala, kun ohjaaja huiteli jo huoletta kohti tulevaa :) Treenilistalle siis keppihäiriöt ja puomitreeniä, alasulopaikan vahvistusta taas. Oma rytmitys oli tänään vähän hakusessa, täytynee taas keskittyä siihen tulevissa treeneissä.Sitten niihin vitosiin. Meillähän on kerättynä palkintosijoja rimavitosilla, muurivitosella, kontaktivitosella ja tänään täydennystä saatiin kieltovitosella putkesta! Voihan jukranpujut, milloinkohan sitä pystyisi viimeistelemään suoritukset puhtaiksi? No onneksi Hilpi on aina iloinen uusista leluista ja palkintostarteista eikä ymmärrä tuon taivaallista näistä ohjaajaa lievästi harmittavista pikkuseikoista. Ehkä ne tässä jossain kohtaa vaihtuvat sitten nolliksi, toivotaan näin!


Hypyistä löytyy tarvittaessa ilmaakin :)

Melkein jo menossa putkeen.

Vaikka jalka ja käsi kertoo mitä niin tärkein ohjauselementti - liike - puuttuu..


Viime viikon treeniteemana olivat sivuirrotukset. Kotiläksyt käytiin treenaamassa ja todistusaineisto kasaamassa viime lauantaina. Ihan en vielä kisatilanteessa näihin luottaisi, mutta edistystä on tapahtunut.Viikkotreeneissä tehtiin myös rataa ja taidettiinpa päästä jopa 15 estettä putkeenkin harjoituksen myötä puhtaasti. Hilpille niistot ovat vähän hidastavia ja turhia mutta harjoiteltiinkin hyppyjen kevyttä merkkausta riman päältä, mikä oli itse asiassa varsin toimiva ratkaisu molemmin puolin. Ei siis tarvitse heilutella kättä hullun lailla ja vaappua itse siinä samalla, riittää kun käsi käy riman päällä kevyesti.  Rataantutustuessa kellotettiin pätkiä virtuaalikoiran kanssa ja sitten verrattiin niitä oikeisiin suorituksiin. Taisi olla tässä hommassa aloittelijan tuuria, kun meikäläisen ajat erosivat kaksi kymmenystä. 60 rimat ovat nyt alkaneet pysyä treeneissä ylhäällä jo melkoisen kivalla prosentilla, ehkäpä siis toivoa on, että joskus kolmosissa 65 rimatkaan eivät tule onnistumisten esteeksi, vaikka en niitä kyllä yhtään mukavana juttuna pidäkään.

Sella on tällä hetkellä taukoillut treeneistä valeraskautensa vuoksi. Juuri kun toisen hormonihuuruista on selvitty niin eiköhän toinen sitten aloita, nartun omistamisen ihanuuksia. Neiti on varastoinut vauvoille ravintoa ja pitää kärttyisyydellään huolen, ettei kukaan vieras koira liian lähelle tule. Ja metsässä taas aika ajoin Hilpin kanssa odotellaan, että Sella palaisi jäljestysreissuiltaan. Agilityn treenaaminen sen kanssa näinä aikoina on oikeastaan ajanhukkaa, keskittymiskykyä kun on tuskin puolta siitä mitä yleensä.

Koko kulunut viikko on nautittu keväästä. On bongattu jo leskenlehtiä ja sitruunaperhonen ja Sella on heittänyt puoliksi talviturkkinsakin kuinkas muutenkaan kuin vahingossa hösöttäessään. Kuvat ovat kuluneen viikon aurinkokarkeloista omilta lenkkipoluilta.


Auringosta nautiskelija

Tällä kertaa oon tarkempi etten mulaise!
Esineiden etsimisessä Hilpi on myös rohkaistunut mukavasti. Intensiivisen etsimisen lisäksi se on alkanut luottamaan löytöönsä ja palauttaa lelun reippaasti. Sellasta lelujen etsiminen on myös huippuhauskaa, kun saa tehdä lopuksi vaihtokaupat namiin.
Hilpi sen kun kaunistuu kasvaessaan ja poseeraustaidotkin alkavat olla jo huippuluokkaa :)
 

Kevään etenemistä, ulkotreenejä ja -kisoja odotellessa :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti