torstai 30. elokuuta 2012

ERInomainen Sella


Sella pääsi viime viikonloppuna jatkamaan varsin pitkään jäissä ollutta näyttelyuraansa, kun suunnattiin Maijun ja Tilda-tollerin kanssa Mäntyharjun ryhmikseen. Edellisestä näyttelyreissusta ehtikin vierähtää parisen vuotta... Luoksepäästävyyden ja näyttelykäyttäytymisen kanssa on viime aikoina tehty töitä, mutta silti hieman jännitti, millainen tuomio sieltä sitten saadaakaan. Näyttelyn nahkamäärä oli varsin pieni, 14 koiraa, joten turhan pitkää päivää ei onneksi ollut tiedossa ja kehät alkoivatkin vasta puolilta päivin, joten rauhassa saatiin reissata.

Tuomariksi näyttelyyn oli vaihtunut Leila Kärkäs, joka vaikuttikin varsin tiukkalinjaiselta, joskin hyvin ystävälliseltä tuomarilta. ERI:ä ei juurikaan nahkoille annettu, joten aika lailla ilman sen suurempia odotuksia kehään sitten asteltiin viiden muun avonartun kanssa. Sella käyttäytyi kyllä erittäin hienosti eikä yrittänytkään väistää tuomaria missään vaiheessa. Hampaatkin antoi katsoa ilman, että olisin joutunut yhtään ketjua kiristämään. Sella sai myös erittäin positiivisen arvostelun, joka kuului näin:

"Hyvät mittasuhteet omaava narttu, jolla oikealinjainen ja hyvänvahvuinen pää. Hyvin pyöristynyt kuono. Riittävä alaleuan voimakkuus. Slmät voisivat olla tummemmat. Hyvin asettuneet, melko hyvin taittuvat korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Tasapainoiset, sopivat kulmaukset. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä lantio ja rintakehä. Yhdensuuntainen edestä ja takaa, mutta askel voisi olla pidempi ja tehokkampi. Miellyttävä käytös."                                   
                                                                                                     
Leila Kärkäs, Mäntyharju 25.8.12

Laatuluokaksi Sellalle huudettiinkin erinomainen, mikä kyllä oli enemmän kuin iloinen yllätys. Sella vielä voitti myös luokkansa, mutta sa:ta tuomari ei halunnut antaa, koska liikkeet eivät olleet hänen mielestään sen arvoiset. Ainoan sa:n sai siis valioluokan narttu, joka oli myös rotunsa paras. Spekuloiden siis, jos Sella olisi sa:n saanut toisena narttuna, olisi se myös saanut sertin. En ole edes tullut ajatelleeksi, että Sellasta olisi näyttelykoiraksi, mutta ehkäpä neidissä kuitenkin jotain potentiaalia tällä saralla löytyy. Nyt vähän harmittaa, kun kesä on jo ohi ja näyttelyitä harvemmassa, sillä olisihan tuon nyt voinut näillä treeneillä ilmoittaa muuallekin. Katsellaan, josko tälle vuodelle jokin toinen näyttely saataisiin vielä suunnitelmiin, jottei harjoitus menisi aivan hukkaan :)

Jos jossakin tulee positiivia yllätyksiä, niin sitten taas muissa harrasteissa mennään vähän takapakkia. Kontaktit ei ota Sellalla nyt oikein lainkaan toimiakseen, targettitouhu vaikuttaa aika turhalta tällä hetkellä. Päivin treeneissä Lempäälässä kokeiltiinkin nyt vain sellaista, ettei välitetä niistä pysäytyksistä, vaan yritetään vaan saada iloa ja vauhtia tekemiseen. Käytännössä tehtiin siis niin, että minä juoksen ja Päivi oli namittamassa alhaalla. Muutama nopea A ja puomi näin saatiinkin. Muutenkin pitäisi keskittyä enemmän koiran tsemppaamiseen ja ennen lähtöä virittämiseen, jottei se hauskuus pääsisi unohtumaan. Lentäviä lähtöjä pitäisi myös nyt ottaa mukaan treeneihin, jotta vire olisi jo heti alusta asti hieman korkeammalla. Viikonloppuna käydään kokeilemassa kotikentän kisat nyt ensi kertaa kolmosissa, jotta jonkinlainen kisarutiini säilyisi. Varmaan läpihölkkäilyksi radat menevät, mutta yritetään nyt ainakin pitää kivaa! Mitään hävittävää meillä ei kuitenkaan ole :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti