torstai 26. joulukuuta 2013

Joulutouhuja ja Tapaninpäivän agimöllit

Making of Joulukortti 2013:

"Muutaman" kuvan jälkeen saatiin vihdoin kelpaava kuva, kun Sella-mallikin vähän rentoutui :)


Jouluaattona testattiin myös piparihaastetta. Hilpi suoritti sen ykkösellä, Sellan täytyi ensin päästä tarkastelemaan, mitä suussa oikein on. Tytöt on niin kilttejä :)


Jouluna jännitystä Hilpin elämään toi pikkuinen kilisevä joulupukki, mutta kun alkujärkytyksestä selvittiin niin kyllä pukille uskalsi jo mennä toiveitaan kuiskuttelemaan.


Oikean pukin saapuessa aattona Hilpi oli melkoisen maltillinen sivustaseuraaja, Sella sen sijaan halusi olla oikein mielellään pukin apulainen pakettien jaossa. Ja erehtyi ehkä myös luulemaan olleensa niin kiltti tänä vuonna, että kaikki lahjat olisivat hänelle.


Hilpikin innostui kyllä pakettien avaamisesta, vaikka aluksi paketti hieman kummastuttikin.Toisessa aattoillan kyläilypaikassa olikin sitten Sellaakin taitavampi pakettivahti Vilma, joka ei suostunut hievahtamaannkaan kuusen vierestä.Jouluna myös uni maistui.


Kotona huilittiin yksi ilta ja tänään suunnattiin viettämään Tapanintansseja Sport dog parkille Lempäälään. Mölleillä oli hyppyrata ja Hilpi pääsi testaamaan ensimmäistä kertaa kunnon agiliitelyä vieraassa hallissa vierailla esteillä. Vaikka muuten uusi ympäristö ei Hilpin keskittymistä häirinnytkään, niin vauhdissaan se hieman säästeli, kuten myös ohjaajakin (ei ollut Tanjaa uhkailemassa näkymättömällä ruoskalla :)). Ekalla yrityksellä saatiin tulokseksi 10, kun sylivekkiyritelmäni oli turhan hätäinen ja Hilpiltä putosi rima ja  lisäksi pimeä sininen putki oli Hilpistä hieman jännittävä ja se tuli sieltä pois kertaalleen. Mutta seuraavalla yrityksellä muistin tukea sitä putkella paremmin ja Hilpikin tsemppasi sen kanssa hurjasti. Tuloksena radalta oli vitonen, kun ohjaaja käskyttää riman päällä olevaa koiraa putkeen. Mutta Hilpi oli hieno pieni taasen, se on niin keskittynyt tekemiseen! Videokin saatiin tokasta kerrasta, tosin tarkennusta saa hieman odotella. Huviteltiin vielä koko rahan edestä ja treenattiin häiriössä vähän kontakteja, josta pätkä videon lopussa.


Tuloslistan logiikkaa en ihan täysin ymmärtänyt, mutta kyllä se Hilpi ihan nopsasti kuitenkin on pistellyt tassua toisen eteen radalla, kun pääsi jopa samalle sekunnille bordercollien ja lagotton kanssa. Se ilahduttaa kyllä!Hilpin kisakäytös oli muutenkin varsin ilahduttavaa, sain vahvistettua mukavasti hiljaa pysymistä ja eivätkä toiset koiratkaan Hilpiä jännittäneet. Tästä on hyvä jatkaa!

1 kommentti: