sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevättä ja kepittelyä


Viime päivät on kyllä nautittu niin mahtavan keväisistä keleistä, että olisi ollut sääli jättää kamera lenkeillä kotiin. Niinpä tämäkin päivitys saa alkunsa ihanan keväisillä kuvilla:

Auringosta nautiskelijat Kirskaanniemessä:


Sellan lempilelu frisbee kaivettiin talviteloilta:

Tyttöporukalla on kiva lenkkeillä.Treenailtu on myös melkoisen ahkeraan eri lajeja. Tytöt kävivät reilu viikko sitten testaamassa doboa, taisi löytyä Sellalle mieluisa laji :) Nakin syönti yhdistettynä lihasten vahvistamiseen, mikäs sen parempaa tuolle rouvalle. Hilpi ei ollut niin vakuuttunut vielä siitä, että pallon päällä tasapainottelu on kovin turvallista. Taas tuli huomattua, ettei houkuttelu ole Hilpin juttu, pallon kanssa doboilu vaatisi siis enemmän aikaa, jotta sille voisi tarjoamisen kautta tuota juttua vahvistaa. Agilityn ollessa tauolla on Sella myös joutessansa rallytokoillut ja tokoillut. Toivottavasti pian taas saadaan selkä vetreämmäksi ja päästään myös esteille hauskanpitoon.

Hilpin kanssa on vierailtu hallilla nyt entistä ahkerammin edistämässä meidän keppiprojektia. Tänään oltiin jo reippaina ennen aamukymmentä Takkulassa ja pidettiin viides harjoituskerta. On tuo 2x2-tekniikka vaan haastava laji itsekseen treenata, kun pitäisi keskittyä palkkauslinjaan ja -kohtaan, häiriöiden tekemiseen, toistojen määrään ja eri kulmien harjoituttamiseen. Tänään olin kyllä kaukaa viisas ja päätin videoida kepittelysessiot ja, ah, kuinka armoton video onkaan. Kotona niitä analysoidessani huomasin kyllä tekeväni aivan liikaa toistoja yhdellä sessiolla ja palkkaavani aika onnettomasti, mitä tulee ajoitukseen ja palkkauslinjaan. Lisäksi siirryin seitsemästä jalkavälistä neljään turhaan hoppuillen, sillä onnistumisprosentti ei ollut jälkeenpäin laskeskellessa 80% vielä toisessa sessiossa. Lisäksi vaikeutin kolmatta sessiota myös ehkäpä turhan paljon sillä, että laitoin ekaa porttia aavistuksen suorempaan. Jos jossakin on kuitenkin tullut huomattavaa edistymistä, niin kiertokulmat ovat vahvistuneet Hilpillä tosi paljon. Sen sijaan entuudestaan helppo avokulma olikin yllättävän haastava, kun mukaan otettiin toinen portti. Otin nyt tällä harjoituskerralla käyttöön non-reward-markerin (NRM, taitaa olla meillä sana oho :) ), jolla koiralle kerrotaan virheestä, ettei se turhaan jatka väärin mennyttä yritystä.

Koostin treenistä videon, jossa ei suinkaan näy kaikki toistot ja se antaa varmasti turhan ruusuisen kuvan tämän päivän treenistä. Tarkoituksena videolla on lähinnä toimia muistiinpanoina siitä, mitä Hilpi jo osaa ja mitkä asiat tarvitsevat vahvistusta. Harmillisesti kuvaruutu rajaa pois lähetyskulmat niin, että niitä on hieman vaikea vertailla, mutta melkoisen vaikeitakin kulmia siellä on jo mukana. Mutta täytyy kyllä nostaa hattua Hilpille sen moottorista. Vielä viimeiselläkin sessiolla se jaksaa innokkaasti yrittää, vaikka ohjaaja oli kauttaaltaan aika onneton palkkaamisessa ja teetätti luvattoman paljon toistoja pikkulassiella. Seuraavat keppitreenit tehdään taas kouluttajan valvovan silmän alla, jotta saadaan palkkausapua ja pysytään laadukkaissa toistoissa. Nyt annetaan pienen koiran aivojen levätä rauhassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti