keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hilpi 5, Sari 25

Sunnuntain kisoissa keräiltiinkin sitten "vähän" virheitä. Janne Karstunen oli laatinut kyllä ihanan haasteelliset ykkösluokan radat ja kerrankin olin ihan innoissani siitä, että pääsen testaamaan erilaisia ohjauksia kisaradoilla. Noh, jotta homma toimisi, niin pitäisi osata ne ohjaukset. Nyt muutaman päivän jälkeen voi taas vähän objektiivisemmin ratoja tarkastella ja löytää sieltä myös paljon hyvääkin.

Ensimmäinen rata meni aikalailla tunnusteluksi, kun alla taas uusi pohja ja uudet kontaktiesteet. Alkuun olin tyytyväinen, Hilpi kesti hienosti valssin A:lla, mutta sitten piti mennä taas ohjaajan rynnimään muurin jälkeiselle hypylle ja sen seurauksena rima alas. Suoran putken jälkeinen takaaleikkaus onnistui kerrankin sujuvasti, kiitos Hilpin estehakuisuuden. Kepit menevät nyt tällä radalla Hilpin piikkiin, en sitä mielestäni liikaa häiriköinyt niillä, mutta silti oikea väli ei kumma kyllä heti löytynyt. En tiedä pitäisikö laskea positiiviseksi se, että puomi oli hidas eli toisin sanoen Hilpi jopa mietti, että tämä voisi olla se keinu-vaihtoehtokin. Hidas puomi vähän aiheutti keskittymisen herpaantumisen ja unohdin ohjata putkeen, höh. Loppuun onnistuin kuitenkin tekemään ekan kisasylkkärini ikinä, jee! Olisi siihen valssinkin saattanut ehtiä, mutta positiivista se, että tuli sylkkäri edes mieleen :) Tulos siis tältä radalta 15 aikaan -10,54. Etenemäksi tuli kiellosta ja keppikorjauksesta huolimatta 3,71.

Toisessa startissa tein sen typerän virheen, että muutin ohjaussuunnitelmaani vielä rataantutustumisen jälkeen. Radalla oli ainakin kolme ansapaikkaa nopealle koiralle, mutta rataantutustumisessa tiesin virtuaalikoirani osaavan kääntyä ilman kummempia kikkoja ja olevan niin kiltti, ettei rynni eteenpäin väärille hypyille vaan tulee minun liikkeeni mukana. Noh, rataantutustumisen jälkeen aloin sitten epäröidä katsellessani toisen ryhmän tutustumista ja päätinkin sitten mennä sullomaan vastakäännöksiä noihin kohtiin, hassu minä. Ja ajoitushan niissä meni aivan pieleen -> ekalla rima alas ja toiselta kielto, kolmatta en luojan kiitos muistanut tehdä. Noh, positiiviista radalla oli tällä kertaa Hilpin rohkeus, se uskalsi suoran putken jälkeen irrota käskyllä ja kontakteilla ei aikailtu liikaa tällä kertaa. Ja vaikka videolla ei näy, niin kepit oli aika haastavasti suunnattu ja vaativat ohjaajan sivuirtoamista, minkä se kesti loistavasti! Pituuden jälkeisen takaaleikkauksen ajoitus oli myöhässä, mutta onneksi Hilpi pelasti taas ohjaajansa reagoimalla nopeasti myöhäiseen suunnanmuutokseen. Ennen viimeistä estettä jäin vähän jahkailemaan kamalan sylkkäri-poikkarisekoitukseni kanssa ja rima tuli alas. Mutta tämä rata oli kyllä Hilpin näköistä menoa muuten, se ansaitsisi vähän paremman ohjaajan vaan :) Tuloksena tältäkin radalta 15 aikaan -15,98, etenemällä 4,28.Muistisääntö seuraaviin kisoihin: turhat kikkailut pois ja luotto koiraan kohdilleen!

1 kommentti: