sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kisaputki jatkuu taas - vuorossa Tampere

Viikon sisään kolmet kisat kahdessa eri lajissa... Ei kuulosta ihan meiltä, mutta mikäpä tässä nyt kisatessa kun intoa riittää molemmin puolin! Eilen oltiin siis TAKUt:ien 10-vuotisjuhlakisoissa Tampereella metsästämässä sitä viimeistä nousunollaa. Tuomarivieraat olivat kisoissa ulkomailta asti, ekalla radalla tuomarina Gabi Steppan Itävallasta ja toisella Lena Dyrsmeds Ruotsista.  Uusi kisapaikka ei onneksi tuottanut minkäänlaista ihmettelyä Sellalle, vaan neiti keskittyi kyllä itse tekemiseen alusta lähtien. Tämä on huima edistys, kisaamisesta alkaa tulla jo rutiinia meille! Mitä tulee sitten taas siihen vauhtiin, niin Sella oli kyllä enemmänkin iltapäiväkävelyllä kuin kilpajuoksussa.

Eka rata oli aika vääntämistä aluksi ja heti tokana esteenä se harmaita hiuksia aiheuttava muuri, jolle ei juurikaan vauhtia saanut. Koira ottikin siitä tukea ja palikat lensivät :P Muutenkin alun kieputus söi kaiken vauhdin ja innon Sellalta ja rata räävittiinkin loppuun niillä eväillä, mitä siinä tilanteessa enää oli. Lopputuloksena 15 virhepistettä ja reilu sekunti yliaikaa.

Toinen rata oli profiililtaan meille sopivampi ja sille lähdettiin rennoin mielin. Sellalla meni hieman rytmi sekaisin heti alussa ja harmillisesti eka rima putosi ja näin jäi riman päähän meidän luokkanousukin. Loppurata mentiin virheettömästi ja ihan sujuvastikin, etenemä oli jopa 3,9m/s ja ihanneaika (mikä oli kyllä melko löysä ruotsalaistuomarilla) alittui -9,09. Tällä tuloksella oltiin lopulta kisan toisia, joten tyhjin käsin ei kotiin tarvinnut lähteä. Laiskanpuoleiselta meno kyllä videolla ainakin näytti, päivän vire ei siis ollut parhaasta päästä, vaikka toisaalta nautinkin siitä, että koira otti suht rennosti koko kisatilanteen  ja onnistui jopa olemaan louskuttamatta kisaturistinakin jonkin aikaa. Täytyy ehkä ruveta harkitsemaan jopa vireen nostatusta ennen kisarataa esim. lelulla, kun nuo lähtöön jäämiset ovat nyt viime aikoina sujuneet. Vielä kun tuon lähtölouskutuksen saisi pois, treeneissä sekin on jo vähentynyt.

Ohessa videot kisaradoista.
Päivän päätteeksi käytiin vielä tutustumassa Kaupin metsiin Maijun ja Tildan kanssa. Tytöillä oli taas hauskaa keskenään, vaikka leikkipaikat olivatkin hieman vaarallisia välillä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti